Geld verdienen met je website? Zo doe je dat

Een mooie website is het visitekaartje van je bedrijf. Maar behalve dat het fijn is als je site representatief is, is het ook wel zo handig als hij wat oplevert. En daar hoef je niet persé voor te adverteren. Hoe je dat dan wel doet, geld verdienen met je website zonder advertenties in Google? Ik geef je 5 praktische tips die je vandaag nog kunt toepassen voor meer geld in het laatje.

Liever luisteren?

1. Pas affiliate marketing toe

Een affiliate (ook wel ‘partner’ in het Nederlands) is iemand die andermans producten promoot in ruil voor een affiliate commissie, oftewel een klein percentage van het aankoopbedrag. Jij promoot bijvoorbeeld een product door een linkje naar de adverteerder op je website te plaatsen. Dit kan door middel van banners maar je kunt bijvoorbeeld ook een linkje in een blog plaatsen als je toch schrijft over een artikel waar je enthousiast over bent. Ik ga er voor het gemak even vanuit dat je niet een heel project van affiliate marketing wilt maken, maar als je er toch een leuke bijverdienste uit wilt halen dan heb ik een tip voor je. Meld je aan bij een affiliate platform zoals LinkPizza. Dit platform zorgt ervoor dat je eenvoudig een klein bedrag ontvangt wanneer een klant via jou op de pagina van de adverteerder terecht komt en vervolgens een aankoop doet. Koppel je bankgegevens aan LinkPizza en klaar is Kees. Ik ontvang op deze manier nog steeds één keer in de zoveel tijd een commissie via artikelen op mijn blog over ouderschap.

2. Deel veel gratis waarde

Nu hoor ik je denken; maar dit artikel ging toch over geld verdienen met je website? Dat klopt. Maar voordat jouw potentiële klanten overgaan tot kopen moeten ze je wel eerst vertrouwen. Je noemt dit proces in marketingtermen ook wel;

Know – Like – Trust

Know

Allereerst moet jouw ideale klant jou leren kennen. Je kunt hiervoor social media inzetten, maar je kunt er ook voor zorgen dat je goed vindbaar bent in Google. Het voordeel van een mooie positie in Google is dat je blijvend zichtbaar bent. Je bent dus niet afhankelijk van bijvoorbeeld het algoritme van Instagram (en wat als je account met duizenden volgers ineens verwijderd wordt? Help!). Reden genoeg dus om te investeren in Search Engine Optimization. In mijn gratis e-book leg ik je uit hoe je een begin maakt met SEO. Een goed geoptimaliseerde website vormt de basis voor alle tips in dit artikel. Want je kunt nog zo’n mooi product, een handige cursus of een fijne affiliate link op je website hebben staan, als niemand de pagina kan vinden dan heb je er niet zoveel aan. Gelukkig is SEO niet iets waar je niet iedere dag mee bezig hoeft te zijn. Als je de basis één keer goed neerzet en vervolgens effectief bijhoudt dan blijf je de voordelen merken. In mijn SEO cursus laat ik je zien hoe je dat aanpakt.

Like

Om de Like factor te laten werken moet je authentiek zijn. Wat onderscheidt jou van de rest? En slaag jij erin om de taal van jouw doelgroep te spreken? Wees in ieder geval niet bang om origineel te zijn en maak je vooral niet druk als niet iedereen jou leuk vindt. Je bent nu eenmaal niet voor iedereen. Door authentiek te zijn trek je precies de klanten aan die bij jou passen. En ook al zijn er voor jouw gevoel misschien veel mensen die hetzelfde doen als jij (coaches, fotografen, webshops etc.) uiteindelijk kiezen potentiële klanten voor jou als persoon. Vergeet dat niet.

Trust

Vertrouwen krijg je door social proof te delen. Ga dus lekker los op je website met reviews, lieve berichtjes en bedank-filmpjes van klanten. Daarnaast bouw je vertrouwen op door veel gratis waarde te bieden. Laat zien dat jij die expert bent in jouw vakgebied door te strooien met waardevolle content. Dit kan in de vorm van blogs zijn, maar denk ook aan podcasts, masterclasses, webinars of e-books. Wees nooit bang om teveel gratis waarde weg te geven. Uiteindelijk komen mensen er toch niet helemaal met enkel gratis content, waardoor ze alsnog jouw dienst of product nodig hebben om hun doelen te behalen.

3. Maak een digitaal product

Werk jij als ondernemer op dit moment nog uurtje-factuurtje? Dan zul je waarschijnlijk merken dat je tegen een inkomstenplafond aanloopt. Je kunt jezelf nu eenmaal niet in tweeën splitsen en er zitten maar 24 uur in een dag. Bekijk daarom eens of je jouw kennis kunt omzetten in een digitaal product; een online cursus, een masterclass of een e-book bijvoorbeeld. Het creëren van dit product kost even wat tijd, maar als het product eenmaal staat dan kan je het blijven verkopen. Je noemt dit soort producten ook wel ‘schaalbare producten’. Vraag je je af wat jij te bieden hebt? Realiseer je dan dat je iemand al kunt helpen als jij maar 20% meer kennis hebt dan de ander. De kans is dus groot dat je daar prima een product omheen kunt bouwen.

4. Geld verdienen met je website? Optimaliseer je aanbod pagina

Ok dit is misschien een open deur maar zorg ervoor dat je aanbod-pagina goed is ingericht en dat hij SEO-proof is. In het geval van een webshop kan je bijvoorbeeld met sterke categoriepagina’s werken (de pagina’s die overkoepelend over één product gaan). Dat is een stuk makkelijker dan dat je al je productpagina’s voor honderden producten moet optimaliseren. Verkoop je edelstenen? Maak dan bijvoorbeeld één sterke categoriepagina rondom de steen rozenkwarts waarop je klant alle producten met rozenkwarts vindt. Bovenaan de pagina plaats je een korte introtekst van vijftig tot honderd woorden. Daaronder komen alle producten te staan, die wil je als eerste in beeld hebben. Onderaan de pagina heb je vervolgens alle ruimte voor een lang, waardevol stuk tekst over deze mooie steen. Zorg daarbij voor goede, informatieve content. Wat zijn de kenmerken van deze steen bijvoorbeeld? Hoe gebruik je de steen en hoe laad je de steen op? Vergeet niet om de tekst SEO-proof te maken. (Je vindt daarvoor een handige checklist op pagina 18 in mijn gratis e-book).

Wil je aan Google laten zien dat deze categoriepagina belangrijk is? Zorg dan voor voldoende interne linkjes naar deze pagina binnen jouw website. Link bijvoorbeeld vanuit blogs naar deze pagina. Op deze manier geef je ‘linkjuice’ door, waardoor zoekmachines begrijpen dat deze pagina van waarde is.

5. Haal meer uit de producten of diensten die je al verkoopt

En dan nog een fijne quick win om dit artikel over geld verdienen met je website mee af te sluiten. Kijk eens of je een kassakoopje kunt toevoegen aan het product of de dienst die je al verkoopt via jouw website. Als mensen toch al aan het kopen zijn zijn ze sneller geneigd om er nog iets bij te nemen. Je noemt dit ook wel een upsell. Denk bijvoorbeeld aan een e-book voor een paar euro, een geleide meditatie of een hard copy journal. Bied deze aan tijdens het checkout proces op je betaalpagina. Het is een eenvoudige manier om meer geld te verdienen met je website. Wil je je sale nog wat kracht bijzetten? Maak het dan extra verleidelijk door het product tijdelijk voor een actieprijs aan te bieden met bijvoorbeeld een aftelklok.

Hi, ik ben Gerdine!

Freelance copywriter en SEO-specialist voor vrouwelijke ondernemers. Laat mij jouw SEO-proof teksten schrijven of maak je website zelf beter vindbaar met mijn online SEO-cursus!

Gratis

SEO E-book

Meer klanten via je website? Download mijn gratis e-book vol bewezen tips.

Wil jij moeiteloos gevonden worden door jouw ideale klant?

Pas mijn simpele, bewezen SEO-methode toe of laat mij je teksten schrijven

Duik verder in SEO

Gratis SEO tips waar je direct mee aan de slag kunt